Koolhydraatarm brood

Koolhydraatarm brood is brood wat een stuk minder koolhydraten bevat als gewoon brood.

Dieet

Het is vooral gemaakt voor mensen die een koolhydraatarm dieet volgen. Het koolhydraatarm brood bevat minder calorieën als een gewoon brood, wat ook al een voordeel is voor je dieet. Daarnaast zitten er veel eiwitten in een brood waar minder koolhydraten in zitten, wat ook belangrijk is voor een goed dieet.

koolhydraatarm brood

Smaak en prijs

Koolhydraatarm brood smaakt ongeveer hetzelfde als gewoon brood, alleen een stuk minder grof omdat er geen zaadjes en dergelijke in zitten. Dit brood is in de meeste supermarkt zeker verkrijgbaar, het is alleen een tikje duurder.

koolhydraatarme boterhammenWettelijk gezien mag je koolhydraatarm brood pas zo noemen, als het 30 procent minder koolhydraten bevat als gewoon brood. Gewoon brood bevat ongeveer 45 gram koolhydraten per 100 gram brood en brood met minder koolhydraten 15 tot 25 gram per 100 gram brood.

Zelf maken

Je kan thuis ook zelf dit lekkere en voedzaam brood bakken, er moet ingrediënten in zoals amandelmeel, kokosolie en gebroken lijnzaad, maar veel ingrediënten komen overeen met gewoon brood. Toch is het een veel gezondere ontbijtoptie (en hier vind je er nog meer!).

Op het verschillen van een aantal ingrediënten na is het bakken van koolhydraatarm brood ongeveer hetzelfde als het bakken van een gewoon brood. Het is alleen, zoals de aankoop van dit brood, net iets duurder als gewoon brood.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*