Koolhydraatarm dieet

Bij een koolhydraatarm dieet wordt de hoeveelheid koolhydraten in de voeding beperkt. De koolhydraten worden vaak vervangen door eiwitrijke producten. Of producten met veel vet. Meestal heeft een koolhydraatarm dieet als doel gewicht te verliezen.

koolhydraatarm dieetKoolhydraten

Koolhydraten zijn bijvoorbeeld zetmeel en suikers. Producten met koolhydraten zijn suiker, veel alcoholische dranken, brood, pasta, rijst en aardappelen,

Bekende diëten

Voorbeelden van koolhydraatarme diëten zijn Atkins, Dr Frank en Montignac. De hoeveelheid koolhydraten in de diëten wisselt.

Vaak wordt in de laatste fase(s) van het dieet de hoeveelheid koolhydraten weer opgevoerd. Voordelen van een koolhydraatarm dieet. Als voordelen van een koolhydraatarm dieet worden vaak genoemd:

  • een stabielere bloedsuikerspiegel, daardoor minder hongergevoel en trek in zoetigheden;
  • bij beperking van koolhydraten zou het lichaam sneller overgaan op vetverbranding;
  • behoud van spiermassa door de hoeveelheden eiwitten in het dieet. Door een grotere hoeveelheid spieren verbrand je ook meer calorieën;
  • een groter verzadigingsgevoel door het type producten;
  • minder darmklachten.
  • Een stabilisatie van jouw bloeddruk richting een “normalere” bloeddruk als je last hebt van een hoge bloeddruk

Andere gezondheidsproblemen

Naast het verliezen van gewicht heeft een koolhydraatarm dieet een gunstig effect op mensen met Diabetes type 2. Er wordt ook wel eens een invloed op kanker en epilepsie gesuggereerd.

koolhydraatarm eten

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*